5 råd når du skal arbejde med trøfler

5 råd når du skal arbejde med trøfler

april 7, 2021 Slået fra Af Admin

En trøffel er en form for underjordisk svamp, der vokser i symbiose sammen med træer. Det er ikke alle trøfler, man kan spise, men dem man kan spise, beskrives som nogle af de mest fascinerende kulinariske råvarer overhovedet. Trøfler kan både bruges til dessert, hvor det fungerer rigtig godt sammen med chokolade, men det kan også bruges i hovedretter i f.eks. pasta, på pizza eller sammen med fisk eller en bøf. Der er altså mange muligheder med den fantastisk underjordiske svamp.

trøffel

Trøfler har en intens smag

Du kan eksperimentere meget forsigtigt med, hvordan du skal anvende trøffel i dine madretter. Du kan f.eks. prøve at bruge produkter, der indeholder trøffel. Du kan finde nogle af disse på trøffelshoppen. Det er vigtigt at man er opmærksom på, at trøfler har en meget intens smag. Man skal derfor bruge det i små mængder. Man siger som tommelfingerregel, at man maksimum må bruge 14 gram pr. person.

Tilberedelse af trøfler

Når du skal tilberede dine trøfler, så er det vigtigt, at du ikke skyller dem – det kan både ødelægge strukturen og tage noget af trøflens duft. Du skal i stedet for bruge en blød børste – gerne sådan en, man også anvender til svampe. Du kan derefter bruge en lille kniv for at komme helt ind i alle krogene og få alt skidt med ud.

Den hvide trøffel

Hvis du bruger den hvide trøffel, så skal du være opmærksom på, at den mister en del af sin smag, når den bliver opvarmet. Det er derfor bedst at bruge den kold. Den fungerer f.eks. rigtig godt, hvis man river den frisk over en varm pastaret. Du kan med fordel bruge et trøffel- eller mandolinjern – det skærer trøflen i flotte skiver, og det får den perfekte størrelse. Du kan derimod sagtens bruge den sorte trøffel i varme retter. Denne mister nemlig ikke sin smag under opvarmning. Den sorte trøffel er desuden mere mild i smagen, end den hvide trøffel er.

Opbevaring af trøfler

Når du skal opbevare dine trøfler, så pas på med at lægge dem for tæt på andre madvarer. Andre madvarer har nemlig let ved at optage aroma fra trøflen, så det betyder, at det kan ændre på smagen i de andre madvarer. Det er derfor bedst, hvis du har dine trøfler i en tæt beholder. Den skal også gerne være svøbt ind i en papirserviet, som du desuden skal huske at skifte hver dag. Det er desuden bedst, hvis du kan opbevare dem på omkring 2 grader. Hvis du gør dette, så kan trøflerne holde sig friske i cirka en uge.

Konserver din trøffel

Du kan også vælge at konservere din trøffel, så du har den i længere tid. Dette gør du ved at tage et glas med skruelåg, som du rengør i kogende vand. Derefter lægger du trøflen i glasset og hælder snaps, vodka eller lignede over den, så den er dækket. På denne måde kan du have din trøffel længe, men det ændrer naturligvis smagen, når den er blevet konserveret.