Få en bedre og roligere nattesøvn med en kugledyne

Få en bedre og roligere nattesøvn med en kugledyne

april 23, 2022 Slået fra Af Admin

Søvn er en vigtig del af vores liv. Hvis vi ikke får en god nats søvn, er vi ikke oplagte til hverdagen. Det kan gå ud over vores evne til at koncentrere os, det kan påvirke vores humør og gøre os stressede. En god nats søvn er vigtig for både den mentale og fysiske sundhed. Hvis du har problemer med for mange tanker, når du skal sove, hvis du er stresset eller du vender og drejer dig i lang tid, før du er i stand til at falde i søvn, kan du prøve en kugledyne. En kugledyne er en tyngdedyne, der får sin vægt fra små kugler inde i dynen.

Hvad en er en tyngdedyne?

En tyngdedyne er en tung dyne. Hvis du har en tung dyne over dig, sender det et signal til hjernen om at både hoved og krop skal slappe af. Dynen er utroligt blød og simulerer følelsen af et kram. Det giver en følelse af tryghed, så kroppen hurtigere falder til ro. Den er fyldt med tusinde små, miljøvenlige glaskugler lavet af sand. De fordeler tyngden ligeligt i dynen. Selvom den er fyldt med kugler er dynen lydløs, selv når du bevæger dig. Derudover er den temperaturregulerende, så den kan bruges både sommer og vinter.

Til voksne

www.scandinavianrest.dk kan du finde et udvalg af tyngdedyner med forskellig vægt, så du kan finde en, der passer til dig. Der er både dyner til børn og voksne. Ydermere er der tyngdetæpper, som du kan bruge til at slappe af om aftenen, før du går i seng eller have over dig, mens du sover. Tyngdedynen blev designet for at reducere angst. Den hjælper også folk, der har stress, ADHD, depression eller som bare har mange tanker, før de skal sove, og derfor har svært ved at slappe af. Det er bevist, at den mindsker stress og giver en bedre søvn. Mange gravide kan også have svært ved at sove. En tyngdedyne kan hjælpe og er hverken farlig for den gravide eller barnet. Det er en blød dyne, der giver maksimal komfort til dig. Derudover kan dynen vaskes i vaskemaskinen, så der er ingen grund til ikke at prøve den.

Til børn

Børn der ikke sover godt, får det ligesom voksne. De får sværere ved at koncentrere sig, og det påvirker humøret. Der er blevet forsket i tyngdedyner, og hvordan de hjælper på søvnen. Der er dokumenterede resultater, der viser, at tyngdedynen hjælper mange børn med at sove bedre. Børn kan være mere urolige end voksne. Mange har oplevet, at deres børn bliver specielt urolige ved sengetid. En tyngdedyne giver en god søvn med mindre bevægelse. Det kan være en hjælp for dem med en tungere dyne, der får både hoved og krop til at slappe af. Du kan selv vælge, hvilken vægt tyngdedynen skal have, og der er specielle dyner til børn, der er knapt så tunge. Så længe børnene selv kan løfte dynen, er den sikker at bruge. Du kan desuden få allergivenlige tyngdedyner, så der er garanti for, at de ikke skader dig eller dit barn.