Få et vægur ind i dit hjem: Flot og klassisk

Få et vægur ind i dit hjem: Flot og klassisk

marts 17, 2021 Slået fra Af Admin
fiinansindlæg

Et vægur er meget mere end bare et ur. I dag, hvor alle har ur på telefonen, er det mere for pynt og for at holde overblik i hjemmet, når mobilen ikke er lige så nødvendig. Det betyder også, at det er kommet på mode med forskellige typer ure.

Du kan få et vægur i alle former og typer, og du kan endda selv designe det. Læs med her for at finde ud af, om du skal have et vægur i hjemmet.

Larmer et vægur meget?

Et vægur kører typisk med tandhjul, og derfor vil det sige nogle lyde. Men du kan sagtens anskaffe dig et ur, der er lydløst.

Et mekanisk vægur er en moderne løsning til dig, der vil have fred og ro på alle måder. Det er ikke alle, der kan lide den evindelige tikken og takken, og derfor kan det være en god idé at se efter kreative, moderne løsninger.

Hvis et ur virkelig generer dig, kan du ofte slukke det ved at tage batterierne ud eller lade være med at trække det op, alt efter hvor gammelt, det er. Men du bør ikke gave et traditionelt vægur, hvis det ikke kører. Et ur, der står forkert, har ret to gange om dagen, men resten af tiden vil det se fjollet ud.

I sidste ende er et ur trods alt en praktisk og funktionel genstand. At hænge et stort, slukket vægur op, uden at lade det køre, ville være som at have en brændeovn stående med låst låge. Så lad det køre eller skaf dig ét, der er lydløst.

vægur

Få et unikt vægur, der passer til hjemmet

Der er mange forskellige typer ure, ligesom der er mange forskellige typer mennesker. Uanset hvordan du indretter dit hjem, vil du kunne finde et vægur, der passer dertil: Det kan være moderne og minimalistisk, eller traditionelt og lavet af træ. Der kan være romertal, eller du kan finde ét med sjove motiver. Du kan sågar male dine egne tal på væggen og købe urets arme alene – så bliver det ikke meget mere personligt!

Hvor skal væguret hænge?

Det åbenlyse svar er jo væggen – men hvilken væg skal uret hænge på?

Du kan hænge et vægur i stuen eller i soveværelset, men det er to steder, der fokuserer på ro og afslapning. Så er det ikke rart at have den fysiske repræsentation af tiden hængene over sit hoved, og da slet ikke, hvis det er et traditionelt ur, der tikker.

Et vægur gør sig godt i køkkenet, hvor der også skal tages tid på madlavning. Det er en fin vægdekoration, der funktionelt kan bruges til at holde øje med klokken, selvom man ikke lige kan komme til sin telefon.

Så hvis du leder efter et sted at hænge dit vægur op, så overvej køkkenet eller et sted i hjemmet, der ikke kræver fokus på afslapning. Nogle mennesker synes, ure er stressende, så det er bedre at have uret hængende, hvor det gør gavn.