Kom godt i gang med kreatin

Kom godt i gang med kreatin

januar 23, 2021 Slået fra Af Admin
fiinansindlæg

Hvad er kreatin helt præcist? Hvorfor skal du tage det, og hjælper det egentlig? Måske sidder du med mange spørgsmål i forhold til dette nye, populære kosttilskud. Det er noget som mange sportsfolk er begyndt at bruge. Det kan man sagtens forstå, da der er mange fordele ved at bruge kreatin. Det kan nemlig være en måde at opnå bedre resultater på. Det må aldrig stå alene, men i samspil med den rette træning, så kan det virke helt perfekt.

Hvad er kreatin?

Kreatin er blevet et af de mest populære kosttilskud. Det eneste, der er mere populært, er faktisk proteinpulver. Kreatin er et stof, som findes i kroppens muskler. Vi syntetiserer kreatin, men vi optager også en del gennem kosten, særligt fra fisk og kød. Kreatin bidrager til en mere effektiv anaerob energiomsætning. Det betyder, at du kortvarigt kan yde et mere eksplosivt arbejde.

Siden 90’erne har man produceret kreatin i kunstig form til særligt til sportsudøvere. Dette er eksploderet, og i dag er kreatin meget populært. Man kan købe det i pilleform eller i pulver.
Køb kreatin piller og pulver her. Det er blevet diskuteret meget, om det har en virkning, da ikke alle reagerer på tilskuddet. Det kan dog være fordi, man i forvejen har et naturligt højt indhold af kreatin, og derfor ikke kan optage mere. Det drejer sig dog kun om ca. 10-30 %.

Når man begynder at tage det, er det vigtigt, at man ikke tage mere end 3 gram (alt efter vægt) hver dag. Man vil opleve at tage 1-7 kg på i denne periode, da kreatinfosfat binder vand i musklerne. Læs op på hvordan du skal komme i gang med kreatin, inden du begynder at tage det. Med tiden vil du blive tolerant overfor kreatin, hvorfor det er en god idé at holde en pause på en måned efter 2-3 måneder.

dødløft

Hvorfor kreatin?

Kreatin har en virkning på styrke og muskelopbygning. Det er derudover et billigt kosttilskud, hvorfor mange vælger at supplere med dette. Det kan hjælpe dig til at blive stærkere og tage mere i vægt eksempelvis.

Det er en god idé at indtage kreatin lige efter din træning. Du kan blande det med proteinpulver, så du får et godt udbytte efter træningen.

Det er vigtigt, at du køber kreatin fra en dansk producent eller anden anerkendt producent, så du ved, at det er i topkvalitet. Fødevarestyrelsen anbefaler højest 3 gram pr. dag.

Kreatin er godt for sportsudøvere, da det kan give øget kapacitet i korte, intensive træningsøvelser i styrketræningen eller i spurter. Det kan også give større muskler i kombination med styrketræningen. Det er dog vigtigt at understrege, at ikke alle kan få udbytte af at tage kreatin. Det skader dog aldrig, så du kan prøve det af og så, om det er noget for dig. Hvis det er det, kan du lave en loading periode til start, hvor du tager 15-20 gram om dagen i 3-5 dage, eller du kan tage 3 gram om dagen fra start af.