Kvindetøj har udviklet sig meget – se bare Mos Mosh skjorter

Kvindetøj har udviklet sig meget – se bare Mos Mosh skjorter

april 1, 2021 Slået fra Af Admin
fiinansindlæg

Havde man spurgt for bare 20 eller 50 år siden, ville man have mødt en rimelig konsensus om, hvad kvindetøj er, og hvad der var på mode. I dag er det dog ikke så simpelt. Først og fremmest er modescenen mere fragmenteret end nogensinde før. Man er nemlig blevet opmærksom på, at tøj først og fremmest er et værktøj til at udtrykke personlighed. Så er det mindre vigtigt, hvad der regnes som moderigtigt. Derudover er grænsen mellem kvindetøj og mandetøj også blevet mere og mere sløret. Modellerne er for eksempel uden tvivl blevet mere androgyne, hvilket vil sige, at de ligner en blanding mellem kvinder og mænd. Ligeledes kan vi sågar se mænd i kjoler, om end det endnu mest sker på siderne i et modemagasin.

Mos Mosh

Et mindre radikalt eksempel på den samme tendens kan dog måske findes hos tøjmærket Mos Mosh. Mos Mosh er et af de nyere mærker på den internationale tøjscene til kvinder, men de har relativt hurtigt etableret sig i en niche. Indtil for nyligt har den niche i særdeleshed bestået i velsyede jeans, der passer godt til den feminine pasform, men nu kan du også finde Mos Mosh skjorter. På den måde har Mos Mosh altså været et udpræget feminint mærke, der har passet godt ind i enhver kvindes garderobe.

Som ethvert godt tøjmærke, er de dog også begyndt at bevæge sig uden for deres komfortzone med Mos Mosh skjorter. Skjorten var jo oprindeligt et maskulint stykke tøj, men med et andet snit og en lidt anden pasform, kan skjorten også sagtens passe ind i en kvindelig garderobe. Indtil nu har den kvindelige skjorte eller skjortebluse dog været en anelse kedelig. Det har Mos Mosh dog tilladt sig at ændre på, hvilket de kan tillade sig at gøre som nyt tøjmærke med god erfaring angående feminint snit og pasform.

tøj designer

Et godt kompromis

Det har resulteret i Mos Mosh skjorter, der på en gang er udpræget feminine, men samtidig bryder med konventionerne for en skjorte, hvad end den skal være til mænd eller kvinder. Det opnås selvfølgelig først og fremmest ved hjælp af pasform, hvor Mos Mosh ikke har været bange for at give skjorten længde som en kjole eller give en ekstra detalje på ærmet. Derudover udmærker deres skjorter sig dog også i særlig grad grundet mønstrene. De forstår at lege med farver og mønstre på en spændende om end afdæmpet måde.

Det er altså dig som den enkelte forbruger, der vælger hvilken rolle Mos Mosh skjorten skal have. Den kan nemt blive en hoveddel af dit outfit. Er du mindre interesseret i den slags lidt udfordrende mode, kan skjorten dog også sagtens gemmes under en blazer eller cardigan. På den måde tager den ikke al opmærksomhed, men er i stedet bare med til at give dit outfit noget ekstra. Som sagt, mode handler om at udtrykke sig, og så længe du har noget på, der gør dig selvsikker, så er der ingen, der kan fortælle dig, at du klæder dig forkert.