Natur på kontoret giver bedre trivsel

Natur på kontoret giver bedre trivsel

december 30, 2020 Slået fra Af Admin
fiinansindlæg

Studier har vist, at natur på arbejdspladsen kan give bedre trivsel blandt medarbejderne på arbejdspladsen. Et studiet har vist, at det at inkludere natur på kontoret kan højne trivslen med 13 procent – altså ret betydeligt i det daglige. Men hvordan sørger man for at få natur på kontoret? Og hvordan kan man i det hele taget indrette et kontor, der understøtter trivslen på arbejdspladsen? Det kan du læse mere om nedenfor. Find alt i kontorforsyning her – både kontorartikler, catering, elektronik, rengøring, emballage og møbler – og sørg for, at arbejdspladsen både fungerer og føles, som den skal.

Hvordan inkorporerer man natur på kontoret?

Natur på kontoret kan altså højne trivslen betydeligt i det daglige. Og større trivsel på arbejdspladsen giver både bedre livskvalitet hos medarbejderne, bedre stemning på arbejdspladsen og øget motivation til at arbejde. Med andre ord er det til gavn for alle.

Men hvordan kan man egentlig inkorporere natur på kontoret og dermed højne trivslen? Det er der flere svar på. Det måske mest åbenlyse svar er at sørge for planter på kontoret. Dette er en nem og tilgængelig løsning, men alligevel en, mange arbejdsgivere overser. Hellere for mange planter end for få.

Et andet bud på, hvordan man kan invitere naturen indenfor på kontoret, er at man kan sørge for, at kontoret ligger et sted, hvor der er udsigt til natur. Det er en kendsgerning, at mange kontorer ligger placeret i bymiljøer eller industriparker, men det er ikke en selvfølge, at det skal være sådan. Vælger man en lokation, hvor der er udsigt til grønne områder eller hav, vil naturen automatisk være mere til stede på arbejdspladsen.

Har man ikke mulighed for at placere kontoret i naturen og derved tilbyde de ansatte udsigt til naturen, kan den næstbedste løsning være at sikre, at der kommer masser af naturligt lys ind på kontoret. Det kan være en temmelig nedslående oplevelse at sidde under lysstofrør hele dagen, så at vælge et kontor med store vinduer og adgang til masser af naturligt lys kan være en god idé.

grønt kontor

Indret et kontor, der giver trivsel blandt medarbejderne

Det er ikke kun natur på kontoret, der kan højne trivslen på en arbejdsplads. I det hele taget har indretningen af kontoret og arbejdspladsen betydning for, hvor rart det er at komme på arbejde. Dels er det vigtigt, at der er alle de remedier, medarbejderne behøver for at kunne udføre deres arbejde uforstyrret – det kan være kontorartikler i forskellige afskygninger, teknologi og lignende. Men det er også vigtigt at indrette arbejdspladsen på en måde, der er indbydende og hyggelig, og som gør, at det er behageligt at opholde sig på stedet. Derfor er det en god idé løbende at revidere kontorets indretning og lytte, hvis medarbejderne kommer med ønsker til ændringer, tilføjelser eller justeringer.

Du kan finde inspiration til indretning af kontoret mange steder – blandt andet på nettet. Og netop på nettet kan du også finde alt, hvad du kunne tænkes at behøve for at indrette en velfungerende arbejdsplads.