Nyt liv til badeværelset

Nyt liv til badeværelset

september 14, 2021 Slået fra Af Admin

Med nye fliser kan du give dit badeværelse nyt liv. Der findes en lang række forskellige typer af fliser at vælge imellem, og det er vigtigt at vælge rigtigt – både hvad angår type, størrelse, materiale, overflade og farve. Fliser badeværelse kan nemlig være fuldstændigt afgørende for rummets samlede atmosfære.

Metrofliser fra Italien

Hvad enten man søger at opnå et moderne eller et mere klassisk eller romantisk look kan metroflisen være et godt valg, som også mange indretningsarkitekter er begejstrede for. Denne flisetype har fået sit navn, fordi de i mere end 100 år er blevet anvendt på stationer i undergrundsbaner – metro’er – over hele verden. Ved opbygningen af Londons ”tube”, New Yorks Subway og Paris’ Metro skulle der nemlig bruges millioner af ensartede fliser, der var lette at vedligeholde og rengøre. De fleste vil derfor nikke genkendende til den. Den oprindelige udgave, der er blank hvid og måler 7,5 x 15 cm, og som blev så udbredt på grund af dens praktiske egenskaber, er siden blevet suppleret med et utal af farver og formater. På fliseudstillinger finder du et stort udvalg af fliser til for eksempel badværelse, køkken eller et helt tredje af boligens rum, her i blandt den klassiske hvide, blanke metroflise. Netop metroflisen er med sin blanke, glatte overflade nem at rengøre, og da der er tale om keramiske fliser tåle de – i modsætning til natursten – mange forskellige rengøringsmidler.  I første omgang var det caféer, restauranter og lignende, der tog metroflisen til sig, men det stilrene look og de gode praktiske egenskaber har betydet, at den med tiden har vundet indpas i private hjem.

https://flisebent.dk/

Farve til fliser i badeværelset

Det, at de er lette at rengøre og vedligeholde gør metroflisen til et sikkert valg til fliser i badeværelset. Netop her er hygiejnen meget vigtig. Men det giver stadig et stort spillerum hvad angår farvevalget, som har en meget stor betydning for det samlede indtryk af rummet. Når man skal vælge farver fliser til badeværelset skal man også være opmærksom på en række ting. Hvilke fliser man skal jeg vælge for at rummet ser størst muligt ud er en typisk overvejelser når et mindre badeværelse skal have en makeover. Helt overordnet kan man sige, at lyse farver giver et indtryk af et større og måske mere imødekommende badeværelse. Modsat gør en mørk farve rummet mindre, men måske også mere hyggeligt – ligefrem romantisk eller huleagtigt. Og selvom man måske er glad for pangfarver og føler en trang til at muntre det hele lidt op, så vær forsigtig med de helt skrigende grønne, gule, lyserøde, eller blå farver. Mange bliver nemlig hurtigere trætte af sådanne farver. Brug dem for eksempel i brusekabinen, ved toilettet eller på mindre flader, hvis du er glad for dem.

Det er ikke kun i forhold til udseendet, at farven på fliserne i badeværelset har betydning. Mørke fliser er sværere at holde og skal oftere rengøres, for snavs og ikke mindst kalk ses tydeligere her end på en lys eller måske helt hvid overflade.