Gode råd til dig, der drømmer om at få en undulat

april 20, 2021 Slået fra Af Admin

Der er flere ting, der er gode at vide, hvis man gerne vil have en undulat. Man skal naturligvis vide, hvad den spiser af fuglefoder, hvordan man giver den det bedste liv og så videre. Hvis det er råd som disse, du leder efter, så er du havnet på det helt rigtige sted. Her kommer der nemlig nogle råd til dig, der skal til at have din første undulat.

Hvilket fuglefoder skal du give din undulat?

Når en undulat lever i naturen, så lever den primært af frø. Der er utrolig mange frø i naturen omkring modning og spring. Hvis man blot giver sin undulat kerne, som man har købt, så er der dog ikke samme variation i maden. Derfor anbefales det i stedet for, at man vælger at finde noget godt fuglefoder, så man er sikker på, at ens undulat får den nødvendige næring. Du må også gerne forsøge at give din undulat lidt af din egen mad, som f.eks. lidt ris, pasta eller magert kød. Det er naturligvis ikke noget, den skal have i store mængder, men den kan godt få lov til at hygge sig med en smule af det. Det er vigtigt at være opmærksom på, at undulater faktisk har meget nemt ved at blive for tykke. Derfor skal man være påpasselig med, hvad man giver den af fuglefoder og mad, så den ikke får noget, der er for fed i det.

Er det bedst at have mere end én undulat?

Når undulater lever i naturen, så færdes de altid i store flokke. Dette er et klart bevis på, at de foretrækker at være sammen med andre fra deres art. Det er derfor bedst at have mere end én undulat. Det er ikke fordi, du behøves at have en hel flok – men lad vær med at nøjes med at have en.

Hvor stort skal buret være?

Hvordan vælger man så et godt bur til sin undulat? Det er for det første vigtigt, at undulaten har plads til at flyve i buret. Derudover er det også godt, hvis den kan blive forkælet med nogle naturgrene, som den kan sidde i og spise af. Man kan købe meget forskellige legetøj til en undulat, som den kan have i buret, og det er en klar anbefaling, at det er godt at give den noget, den kan underholde sig selv med. Det er desuden vigtigt for undulaten, at den også har et sted i buret, hvor den kan gemme sig.

Hvor gammel bliver min undulat?

Undulater hører desværre ikke til den dyregruppe, der bliver mange år gamle. Man siger, at man kan forvente, at ens undulat bliver cirka 6-8 år. Der er dog tilfælde, hvor undulater bliver helt op til 10-15 år gamle.

Fuglefoder

Hvordan gør man sin undulat tam?

Det kan godt tage en god portion tålmodighed, når man skal gøre sin undulat tam. Man kan stille og roligt forsøge at vænne undulaten til, at der kommer hænder hen mod den.