Få den vilde natur ind i haven og få lyst haven op med lanternerne

Få den vilde natur ind i haven og få lyst haven op med lanternerne

december 20, 2020 Slået fra Af Admin
fiinansindlæg

En klassisk have består ofte af nogle bede, træer, en terrasse og måske aktiviteter for hele familien. Nogle gange kan det dog være rart at få noget vildt natur ind i haven. Det kan du gøre på mange måder, så du stadigvæk kan mærke den vilde natur i din have midt i byen. Det kan være alt fra ting som kan lokke dyr til eller elementer, som findes i skove og andre naturområder. For også at få lyst haven op året rundt, kan du gøre brug af lanterne. Lanternerne gør, at du kan gøre brug af din have når det er mørkt.

Fokus på hyggen med lanternerne

For at du har lyst til at bruge din have, skal den også være rigtig hyggelig og rar at befinde sig i. Du skal kunne bruge den hele året, så den ikke blot er attraktiv i sommersæsonen. Det er ligesom, at du også bruger den vilde natur året rundt. Du kan bl.a. få lanterner ind i haven. Lanterne vil lyse flot op året rundt, så du føler dig tryg i haven samt giver lys om aftenen. Du kan finde et stort udvalg af messing og glas lanterne til haven, så du har nogle at vælge imellem. Måske skal lanterne være i forskellige former og størrelser, så lanterne er forskellige rundt i haven.

Tiltræk den vilde natur til din have

Du kan med fuglehuse, pindsvinhuse og ukrudt tiltrække den vilde natur og dens dyr til din have. Det vil skabe noget liv i din have, som du før, ikke har kunnet mærke på samme måde. Hvis du ikke ønsker ukrudt i hele din have, kan du lave områder, hvor du gør din have vild med ukrudt. Hvis du er i tvivl om, hvordan du kommer i gang, kan du med fordel undersøge mulighederne på internettet først. Her kan du helt sikkert finde en masse inspiration til, hvordan du tiltrækker den vilde natur til din egen have. Det vil også være rigtig hyggeligt at få dyr ind i haven, som kan have et godt liv der.

lampe

Dyrk grøntsager og krydderurter

Andre måder hvorpå du kan have lyst til at bruge din have mere er, at dyrke nogle grøntsager og krydderurter i haven. På den måde vil du hvert år få lækre råvarer direkte fra din egen have af. Grøntsager kan være salat, agurk, gulerødder, kål osv. Der er mange muligheder, så det er blot at vælge dine yndlingsgrøntsager. Du kan også vælge at dyrke krydderurter, og her ses også mange muligheder. Det kan være alt fra mynte til basilikum og oregano. Du kan også få et drivhus, hvor du kan dyrke andre grøntsager såsom tomater, som har brug for et bestemt klima. Det er hyggeligt med en have fyldt med råvarer, fordi du kan tage familien med ud i haven og plukke råvarerne og tage dem med ind i køkkenet. Du kan stille nogle af lanterne op omkring køkkenhaven, så du kan se hvordan grøntsagerne og krydderurterne klarer sig, også når det er mørkt.