Hvordan plejer man sin hunds pels?

Hvordan plejer man sin hunds pels?

november 8, 2020 Slået fra Af Admin

Langt de fleste Danske hundeejere elsker deres hunde som en del af familien, og behandler også hunden som et familiemedlem. Det handler om at købe foder i høj kvalitet, lege en masse og gå en masse ture. Man kan dog let komme til at overse et af de vigtige aspekter af hundepasningen, og dette er pleje af hundens pels. Mennesker plejer deres eget hår, og for mange hunderacer er det også vigtigt at få plejet pelsen ordentligt.

Derfor er pelspleje af hund vigtigt

Der er en hel række grunde til at pelspleje af hund er vigtigt. Pelspleje er vigtigt hos mange hunderacer, fordi specielt lang pels kan blive for tyk og varm for hunden. En lang pels kræver generelt mere pleje end kort pels, fordi længden kan give filtrede knuder. Filtret pels er dårligt for hundens hud, fordi det bliver svært for selve huden at ånde. Man bør dog pleje hundens pels ligegyldigt hvilken race hunden er. Ved at lave den optimale pelspleje, sikrer man sig at hundens hud holder sig sund og stærk. Undgå eksem og andre hudproblemer som kan lede til uheldige situationer i det lange løb.

Pleje af forskellige slags pels

Hunde sørger for en del af deres pelspleje selv, i og med at de bruger deres egen tunge til formålet. Det kan dog være svært for hunde med lang pels, at skulle gøre pelsen glat kun med tungen, og derfor er plejen vigtig. Man kan bruge en børste, og det handler om at finde en som passer til sin hunds pelstype. Hvis hunden har kortere hår, kan man bruge en gummibørste. Hvis hunden derimod har tyk pels med underuld, så er det ideelt med en lang børste. Det er nemt at finde børster af forskellige slags, så man kan foretage den korrekte pelspleje af hunden.

køter

Hvad skal man bruge til pelspleje af hund?

Hunde skal bades en gang imellem, og dette gælder især hvis man har en hund som ikke er særligt glad for vand. Ved at bade hunden sikrer man sig at huden og pelsen forbliver sund, og man kan også bruge badene til at fjerne dårlig lugt. Nogle hunde har dårlige vaner med at rulle sig i diverse ildelugtende ting som de finder, og her er badet vigtigt. Børst hundens pels, og rens pelsen med en god shampoo som er beregnet til hunde. Brug ikke en shampoo til mennesker når du skal lave pelspleje af hund. Hundens hud har nemlig en anden ph værdi end vores.

Bekæmpelse af flåter og andre parasitter

Det bedste værn mod flåter og lopper, er at gå hundens pels igennem med en kam en gang om ugen. Du ser efter om der skulle dukke små sorte prikker op på kammen, og tjekker om prikkerne bliver rødlige efter du lægger dem på et stykke papir. Hvis du ser farven ændre sig, så er der grund til at købe et loppemiddel. Loppeekstrementer opfører sig nemlig på denne måde, og det er nødvendigt at få fjernet lopperne hurtigst muligt så din hunds helbred forbliver helt i top.