Hvad du skal tænke på, inden du renoverer?

Hvad du skal tænke på, inden du renoverer?

januar 1, 2022 Slået fra Af Admin

Hvis du gerne vil i gang med en renovering, så er det vigtigt at have et godt overblik over situationen. Renovering kan fylde meget i din hverdag, og det kan sagtens gå hen at blive uoverskueligt. Der er mange ting, man skal overveje og ofte er der også uforudsete problemer, når man er gået i gang med at renovere. Her kan du læse om nogle af de ting, der er gode at tænke over, inden du begynder på en renovering. 

Brug de rigtige fagpersoner

Når du skal i gang med en renovering, er det vigtigt at vide, hvad der skal laves, og hvem der skal lave det. Hvis det er et badeværelse, der skal renoveres, kan det være du skal have fat i en VVS’er, og hvis du skal have malet, skal du måske have fat i en maler. Der findes mange forskellige slags håndværkere, og du skal have fat i de rigtige. Når du ved, hvilken slags, du skal have fat i. Så gør det nemt for dig selv og undersøg nærområdet først. Hvis du f.eks. bor på Vesterbro, så find en VVS’er på Vesterbro, så du har nem adgang til dem og de til dig, hvis du har brug for at snakke med dem eller lign. Du kan finde en VVS’er på Vesterbro på https://egerbyg.dk/vvs-vesterbro/.

Budget

Det er også meget vigtigt, at du har fuldstændigt styr på dit budget. Undersøg forskellige steder, hvad din renovation vil komme til at koste og sørg for, at du har fuldstændigt overblik over, hvad du vil bruge penge på. I renovationer vil der meget ofte opstå uforudsete udgifter. Derfor er det også vigtigt, at du indregner det i dit budget, så du ikke står og har problemer med at betale. Men sørg samtidig med, at du holder styr på, om de uforudsete udgifter giver mening. Hvis håndværkerne gør noget andet end aftalt, hvem skal så betale, hvis der kommer uforudsete udgifter osv.? Og hvis du så ender med ikke at bruge alle de penge, du har sat til side, så er det jo bare lækkert. 

Hvor lang tid kommer det til at tage?

Det er fint, at få styr på, hvor lang tid, håndværkerne regner med, at det tager. Det kommer selvfølgelig an på, hvor omfattende renoveringen er. Men f.eks. hvis du skal have renoveret køkken, så skal du også finde ud af, hvad du gør med mad. Er der nogen, du kan spise hos, eller skal du også sætte penge af til mad udefra? Det næste er, at hvis renoveringen er meget omfattende, så skal du være sikker på, at det overhovedet er sikkert for dig at opholde dig i dit hjem eller om du skal finde et andet sted at sove. 

Når du får håndværkernes bud på, hvor lang tid, det kommer til at tage, så hver igen opmærksom på, at hvis der opstår nogle uforudsete udfordringer, så kan det nemt komme til at tage længere tid end først regnet med.