Gå trygt til tandlægen selvom du har tandlægeskræk  

Gå trygt til tandlægen selvom du har tandlægeskræk  

august 2, 2021 Slået fra Af Admin

Der er faktisk op til 50 % af alle danskere, der lider af tandlægeskræk mere eller mindre. Det vidste du måske ikke. Det kan være beroligende i sig selv at vide, at du ikke er den eneste, der har visse bange anelser i forhold til at sætte dig i tandlægestolen og få behandlet dine tænder. Hvad gør man så, hvis man lider af tandlægeskræk og ja, skal til tandlægen? Der er visse tandlæger, der er specialiserede i at behandle mennesker med tandlægeskræk og disse tandlæger ved, at det ikke bare er en simpel nervøsitet eller noget, der skal underkendes. Disse tandlæger ved, at det er vigtigt at tage alvorligt, fordi angst opleves reelt og skal tages alvorligt og behandles på en individuel måde. Vi vil her i artiklen se nærmere på, hvordan du kan forvente en god og tryg behandling hos tandlæger, der er specialister i tandlægeskræk og i at give dig en tryg og behagelig oplevelse.  

Gå til en specialist i tandlægeskræk  

I takt med at flere og flere danskere får angst og også oplever tandlægeskræk, er det vigtigere end nogensinde før at gå til en tandlæge, der både er fagligt dygtig og også ved noget om de psykologiske mekanismer, der er i spil ved tandlægeskræk, som også er en afart af angst. Disse tandlæger tilbyder dig specielle services indenfor dette område. Hvad kan du så forvente af tandlæger med speciale tandlægeskræk? Jo, du kan forvente, at de tager sig god tid til dig, fordi de ved, at angst er et personligt oplevet og individuelt problem, som de skal gå i dybden med at forstå og dernæst tage sig af, så netop du oplever, at du bliver mødt og set.  

Find den helt rigtige tryghedsskabende metode til dig 

Der er mange gode argumenter for, at man skifter sin tandlæge ud, hvis man ikke føler, at man bliver behandlet jævnfør sin tandlægeskræk. Derudover sparer man en masse ressourcer psykisk og pengemæssigt, hvis man går til en tandlæge, man stoler på. En sådan tandlæge vil gå i dybden med, hvordan du oplever din tandlægeskræk og I vil sammen samarbejde om, hvordan du kan få den tryggeste behandling. Det kan være alt fra musik i ørerne, en klar aftale om forventninger til behandlingen og priserne og til at du får akupunktur eller terapi forinden et tandlægebesøg. Det kræver ”blot”, at du er villig til at gå ind i det og tage det ligeså alvorligt, som tandlægerne gør.   

Få nyt ”brændstof” på 

Betragt en ordentlig tandlæge som nyt og godt brændstof på din motor, ligesom at få tanket benzin og diesel på motoren, så den er i stand til at køre. At tanke benzin på en bil ser vi som naturligt og nødvendigt og ligeså er din oplevelse af tandlægebesøget noget, der gerne skulle give dig ny benzin så dine bisser fungerer optimalt. Disse tandlæger vil gøre alt, hvad de kan, for at du kan få en tryg oplevelse.